Historien om Den Gamle Arrest

Den Gamle Arrest blev opført i 1546 – oprindelig var det kapellanbolig for hjælpepræster ved domkirken. I 1841 blev huset konverteret til pigeskole og der blev bygget to etager ovenpå. Det ses tydeligt udefra. Fra 1891 til 1989 fungerede bygningen som arresthus.

I 1990 blev bygningen solgt til Annitha Faurholt, der overtog bygningen som den stod, forladt af fanger. Huset er fredet og fremstår med tydelige præg af den tidligere anvendelse som arrest.

I 1990 blev der indrettet butik i stueetagen. I 1992 kom hotellet til. Restaurantkøkken og kælderetage med håndstøbte lys blev etableret i 1993. I 1996 blev den store og sanselige gårdhave opbygget.

Den tidligere ejer har modtaget to bevaringspriser for renoveringsarbejdet til glæde for alle, der ønsker at gæste huset og nyde atmosfæren af fortid og nutid.

Efter salget i 2018, er butikken i stueetagen erstattet af en restaurant. Der er ikke længere håndstøbte lys i kælderen, men der arbejdes på at, genskabe et af fangernes daglige arbejdsrum, som alle vil kunne komme ned og se.

I oktober 2020 blev Den Gamle Arrest overtaget af -by Skovmose som også driver Restaurant Kolvig ved åen i Ribe midtby samt Brorsonsminde, som er en selskabslokale med plads til op til 100 personer. Der er foretaget en mindre opgradering af værelserne, bl.a. ved at ændre trappen til værelsernes udsigt, så alle værelser har gode brede dobbeltsenge. Der er ansat nyt køkkenpersonale og inspiration til menukortet, er taget med fra køkkenet på Kolvig.

Vores drøm med Den Gamle Arrest er, at få den gode historie med ind i oplevelsen når man overnatter eller spiser i huset. Vi ønsker, at vores gæster forlader os gladere end da de kom.

Velkommen til Den Gamle Arrest.