Historien

Historien om "Den Gamle Arrest"

”Den Gamle Arrest” blev opført i 1546. – Oprindelig var det kapellanbolig for hjælpe præster ved domkirken.

Set udefra fremgår det tydeligt, at bygningen blev opført i én etage. – I 1841 blev huset konverteret til pigeskole, og to etager blev bygget ovenpå.

I ca. 100 år var bygningen arresthus, - nemlig fra 1891 til 1989.

I 1990 blev bygningen solgt privat til Annitha Faurholt, der overtog bygningen, som den stod netop forladt af fanger. Den er i Juni 2018 solgt til FJDP og bliver idag drevet af Thomas Marxen i selskabet FoodByMarxen..

Huset er fredet. – Skov- og naturstyrelsen lagde ved renoveringen vægt på den sidste anvendelse af huset, så det i dag stadig fremstår med tydelige præg af dets tidligere anvendelse som arrest.

Først blev butikken indrettet i 1990. Dernæst hotellet i 1992. – Restaurations køkken og kælderetagen med håndstøbte lys m.v. blev etableret i 1993. – I 1996 blev den store, sanselige gårdhave opbygget.

Den tidligere ejer har modtaget to bevarings priser for dette arbejde til glæde for alle, der ønsker at gæste huset og nyde atmosfæren af fortid og nutid i skøn samdrægtighed.

Etter salget i juni 2018, er der ikke længere tøjbutik i stue etagen (arrestforvarrens tidligere opholds- og spisestue) men der er istedet kommet en restaurant, der er desuden heller ikke håndstøbte lys i kælderen, men der arbejdes på at, genskabe et af fangernes daglige arbejdsrum, som folk vil kunne komme ned og se - Gæst som ikke gæst i huset..

stort billede
lille billede

Den Gamle Arrest
Torvet 11
6760 Ribe

Telefon +45 75 42 37 00
E-mail:   dengamlearrest@outlook.dk

  

Hotel:
Check ind fra kl 14:00

Bemærk nogle dage kan der være travlhed, så der kan være ca. en ½ times forsinkelse på, at værelset er klar..


Udtjekning senest kl. 10:00

Restaurantens åbningstider:

Frokost: 
Tirsdag, Onsdag, Torsdag, Fredag og Lørdag: 
kl.  12:00 - 15:00

Aften
Alle dage fra kl. 17.30

 

Vi bruger cookies til at tilpasse vores indhold og annoncer, for at vise dig funktioner til sociale medier og til at analysere vores trafik.
OK Nej